• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Jak rozwijać umiejętności programowania?

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym procesem konwersji materii, który zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, aby oswobodzić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, jaki pozostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki wrzenia – dowiedz się więcej na stronie wina. Wina posiadają do tego niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one otwartym efektem fermentacji, niemniej jednak hydrolizy pektyn (odnajdujących się w skórce winogrona) za wsparciem przedsięwzięcia enzymów. Ponieważ pektyna znajduje się znacznie bardziej w skórce niż w soku, białe wina obejmują niemało mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W co niektórych przypadkach się podgrzewa sok, żeby usunąć tą zawartość metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona szkodliwa dla organizmu.

1. Więcej informacji

2. Kliknij i zobacz

3. Otwórz link

4. Więcej informacji

5. Zobacz teraz Przykłady ekologicznych domów i budynków.

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.